Syv Samuraier

Tittel: Syv Samuraier
Regi: Akira Kurosawa
Utgivelsesår: 2011
Sjanger: Spillefilmer – action

Syv samuraier

En fattig landsby i Japan på 1500-tallet står i fare for å bli angrepet av røvere. Uten penger å betale med er det vanskelig å leie beskyttelse. Men en gruppe på syv samuraier tar allikevel på seg oppdraget.

Bestill fra biblioteket

Dette er en lang film, nesten tre og en halv time. Tiden går allikevel fort siden historien er så godt fortalt. Tempo og hendelser føles så perfekt regissert at man kan lære en hel del om filmskaping bare med å se denne. Det er en kraftfull actionfilm satt i en spennende historisk tid, i brytningen fra det føydale samfunnet med sine borgerkriger og samuraier til det mer moderne Japan i Edo-perioden.

På denne tiden var ris en luksus kun forbeholdt de rike. Vanlige bønder spiste byggkorn. Derfor går samuraiene med på å få sin lønn i ris, og mottar altså en bedre kompensasjon enn vi fort kan tenke. Risen hadde en annen status da enn nå.

De syv samuraiene er forskjellige mennesketyper, med forskjellige egenskaper og temperament. Toshiro Mifune er en åpenbaring som ekstremt umoden villstyring. Kopiert og parodiert utallige ganger er det en film som er fast inventar på alle ti-på-topp lister gjennom tidene.

Anbefalt av Frode

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s